4 MART DÜNYA OBEZİTE GÜNÜ
4 Mart Dünya Obezite Günü kapsamında okulumuzda çeşitli farkındalık yaratmak içinçeşitli etkinlikler yapıldı .
Sağlıklı Beslen ,Egzesiz Yap,Sağlıklı Kiloda Kal
Obezite ile mücadelede en önemli unsur sağlıklı ve dengeli beslenmek,fiziksel aktivitenin arttırılmasıdır.Günlük beslenmede mevsiminde yetşen taze sebze ,meyve ,tam tahıl ürünleri,süt ve süt ürünlri,tavuk ,balıkve diğeryağsız etler ilekuru baklagillerin tüketimi sağlıklı seçimlerdir.İşlenmiş ve hazır besinlerden ,yağ ve şeker içeriği yüksek olan besinlerin tüketimi sağlıksız seçimlerdir.Günlük 2-2,5 Litre sıvı ihtiyacının 1,5-2 Litresi (8-10 Bardak) su ile karşılanmalıdır.
Beğen |
0 kişi beğendi